Dedektör Satışı Yasak mı?

Son güncelleme tarihi: 27 Mart 2023 13:07 Yazar: Conrad
Dedektör Satışı Yasak mı?

Dedektör satışını yasaklayan herhangi bir kanun bulunmamaktadır. Dedektör almak konusunda kişileri engelleyen herhangi bir durum bulunmamaktadır. Ancak dedektör almak isteyen kişilerin almak istediği dedektörün özelliklerini ve dedektörler arasındaki farkları bilmesi gerekir.

Daha önce metal dedektörü kullanmamış olan kişilerin, metal dedektörü almadan önce mutlaka bir araştırma yapması gerekir. Bu araştırmayı internetten ya da metal dedektörü satışı yapan kişilerden yapabilirsiniz. Aldığınız bilginin doğruluğunu teyit etmeniz sizin için faydalı olacaktır. Günümüzde maalesef ki sosyal medyada ve internette birçok yalan bilgi bulunmakta.

Dedektör almak isteyen kişinin sahip olacağı dedektör ile kaç metre ya da kaç santimetrede araştırmak yapmak istediğini belirlemesi gerekir. Almak istediğiniz dedektörün çalışma şekli, yapacağı çalışmanın detaylandırılması ile alakalıdır. Bu durumda dedektörün ayrım yeteneği ve çalışma sistemi seçimine doğru karar verilmelidir.

Metal ayrım özelliği yalnızca VLF dedektörlerde bulunmaktadır. Bu sistem ile çalışan dedektörler, metalleri kıymetli, kıymetsiz ya da altın olarak ayırt etmektedir. Bazı VLF dedektörler yalnızca kıymetli ya da kıymetsiz ayrımı yapmaktadır. Her VLF sistemli dedektör altın ayrımı yapma özelliğine sahip değildir.

Dedektörlerin arama başlıkları büyüdükçe derinden metalleri algılama oranları da artar. Ancak bu algılama büyük metaller için geçerlidir. Başlık büyüdükçe küçük metalleri algılamak zorlaşır. Bu dedektörler çürüyen metalleri derinden, çürümeyen metalleri ise yüzeye yakın yerlerden algılar.

 

Dedektör Nerelerde Kullanılır?

Dedektörler birçok alanda kullanılmaktadır. Dedektörlerin genel amaçları toprak altında kalan, saklanan, kaybolan ya da düşürülen metal eşyaların ya da objelerin tespit edilmesidir. Dedektör modelleri kendi içlerinde farklı seçenekler ayrılmaktadır. Bu aletler tespit ettikleri metal hakkında kullanıcılarına bilgi vermektedir. Dedektörün özelliğine göre bu uyarı değişkenlik göstermektedir. Yüzeysel metal aramalarında kullanılan dedektörler genellikle tespit edilen metali rakamsal değerler ve ses ile bildirmektedir. Tespit edilen metal için kullanılan rakamlar genel olarak 00-99 aralığında değişiklik göstermektedir. İki farklı ses ile uyarı veren bu cihazlar, ince seste demir olmayan metali belirtirken kalın seste ise demirli metali temsil etmektedir. Bunların yanı sıra dedektörün alana uygun olarak kullanılması da oldukça önemlidir.

Telefon Whatsapp