Uydudan Define Aranır Mı?

Son güncelleme tarihi: 13 Nisan 2022 11:41 Yazar: Conrad
Uydudan Define Aranır Mı?

Define aramaya yeni başlayan kişiler özellikle uydudan arama yapma konusunu merak ederler. Uydudan define araması yapılması yaygın bir söylentidir ve uydudan define arayıcılığı yaparak alan taraması yapıldığı sanılmaktadır. Ancak teknoloji ilerlemesiyle beraber böyle söylentiler yayılsa da bu bilgi doğru değildir. Uydu taraması ile define araması yapılamaz. Uydudan define aramak mümkün değildir. Uydu görüntüsü ile yer altı görüntülemesi yapılamadığı için toprak altında kalan define görülemez. Ancak uydu görüntüleme sistemi, harita üzerinde alanı daha iyi incelemek ve etrafındaki alanlara bakmak için yardımcı olmaktadır. Uydudan alınan görüntü sayesinde bölgesel keşif yapılabilir ve haritalamada size kolaylık sağlar. O yüzden uydudan alınan bilgiler, definecilik alanında işaretleme sistemi için kullanılır. Özellikle surfer programı, Golden Software firması tarafından geliştirilmiştir. Geliştirilen program sayesinde koordinatlara göre yerlerin noktalama sistemi olarak görüntüsü sunulmuş olur. Ama uydu görüntüleme sistemi üzerinden define yerini tespit etmek, derinlik ya da mesafe bilgisine ulaşmak mümkün değildir. Uydu ile definenin kaç metre ileride olduğuna dair bilgi edinemezsiniz. Define araması Türkiye’de çok popüler olduğu için definecilikte dolandırıcılık da artmıştır. Bu yüzden dolandırıcılar tarafından uydudan define araması yapılacağına dair bilgiler verilmektedir. Böyle bir şey mümkün olmadığı gibi bu bilgileri kullanan kişilere karşı da dikkatli olmanız iyi olacaktır. Eğer size uydudan define yerini tespiti yapabildiğini ya da gizli görüntüleme sistemi ile bu bilgilere sahip olduğunu söyleyen kişiler olursa bu kişilere itibar etmeyiniz. Dolandırıcılardan define araması işine yeni giren insanlara “uydudan define yeri bakıyorum” şeklinde cümleler yöneltilir.

Ayrıca bazen uydulu dedektör ya da uydu aracılığı ile çalışan dedektörler de definecilikte karşılaşılmaktadır. Böyle bir dedektör türü de bulunmamaktadır. Yİne dolandırıcıların definecilik alanında yeni olan insanları kandırmak için kullandıkları sahte bilgilerden biridir. O yüzden size gelip uydulu dedektör ya da uydudan sinyal alarak yer tespiti yapan dedektör satmaya çalışan kişilere karşı dikkatli olunuz ve inanmayınız. veya uydudan define yeri baktığını söyleyenlere itimat etmeyin. Size uydudan sinyal alarak define tespiti yapan dedektör olarak sahte dedektör satabilirler.

Definecilikte alan taramasında teknoloji gelişmiş ve kullanılan cihazların verimi artmış olsa da, teknik olanaklar henüz o kadar gelişmemiştir. Teknik olarak uydu sistemi aracılığı ile yer altı görüntülemesi yapabilen bir sistem ya da cihaz yoktur. O yüzden bu bilgiler sizleri umutlandırıp, paranızı yanlış kişilere ve sahte firmalara kaptırmanıza sebep olmasın. Define aramasında eğer amatör iseniz özellikle güvenilir kişilerin bilgilendirici videolarını izleyip, aldığınız dedektörler için de güvenilir ve alanda yıllardır hizmet veren bir firmayı tercih ediniz. Conrad sizlere ürünleri ile kaliteli ve güvenilir define cihazları sunmaktadır. Sitemizde yer alan Conrad ürünlerini ve yazıları inceleyerek dedektör cihazları ve definecilikte alan taraması hakkında doğru bilgileri edinebilirsiniz.

Telefon Whatsapp