Uydu Dedektörü Nedir?

Son güncelleme tarihi: 8 Kasım 2023 15:47 Yazar: Conrad
Uydu Dedektörü Nedir?

İçindekiler:

  1. Uydu dedektörü nasıl çalışır?
  2. Uydu dedektörü alan taramasında verim sağlar mı?

Dedektörler, yeraltı görüntülemesi yapmak için sensör sistemini kullanan cihazlardır. Dedektör cihazları aranan değerli metallerin ve toprak altındaki definenin yerini tespit etmek için kullanılırlar. Dedektör cihazları, profesyonel define arayıcıları tarafından kullanılmasına rağmen amatör define arayıcıları tarafından da kolaylıkla kullanılmaktadır. Dedektörler, elektromanyetik alan sayesinde çalışır. Cihaz elektromanyetik dalgalar gönderir ve alandaki farklı frekanstaki maddeleri bu dalgaların sinyali ile tespit eder. Teknoloji geliştikçe dedektör sistemleri de gelişmiş ve verimliliği artmıştır. Ancak, uydudan görüntüleme sağlama ya da define tespit edilmesi gerçeği yansıtmamaktadır ve teknik olarak henüz bu mümkün değildir. Uydudan görüntü alan ya da uydu ile çalışan dedektör bilgileri de gerçeği yansıtmamaktadır ve bu dedektörleri sizlere satmaya çalışan kişilere karşı dikkatli olunuz.

 

Uydu dedektörü nasıl çalışır?

Uydulu dedektör ya da uydudan görüntü alınması mümkün olmamasına rağmen gelişen teknoloji ile GPS’i olan dedektörler geliştirilmiştir. GPS’i olan bu dedektörler uydu dedektörü olarak da adlandırılmaktadır. Bu dedektör türü sinyal gücünün fazla olduğu dedektörleri ifade etmek için kullanılmaktadır. GPS’i olan dedektör data verilerinin depolanmasını sağlar ancak GPS var diye sizin konumunuzu veya datanızı üçüncü kişiler ile paylaşmaz. Uydu dedektörü kullanan kişilerde böyle bir endişe olmasına rağmen, bu endişe gerçeği yansıtmamaktadır. Uydu dedektörü sizin yerinizi ya da sizin verilerinizi üçüncü kişiler ile paylaşma özelliğine sahip değildir. Böyle bir şey teknik olarak mümkün değildir. Uydu dedektörü de değerli madenleri aramak için kullanılır. Diğer dedektörlerin çoğunda GPS sistemi yok iken bu dedektör türünde GPS sistemi bulunmaktadır. Ancak bu dedektörlerin uydu bağlantısı ile çalışıp uydudan görüntü aldığı söylentileri gerçek değildir. Bu iki bilgiyi birbirine karıştırmamak gerekir. Uydudan toprak altı görüntülemesi yapmak mümkün değildir.

 

Uydu dedektörü alan taramasında verim sağlar mı?

Dedektör çeşitleri ve modelleri teknolojinin gelişmesi ile beraber atmıştır ve daha hassas cihazlar haline gelmişlerdir. Uydu dedektörü de bu dedektörler arasında en çok tercih edilen ve kullanılan dedektörler arasındadır. Dedektörler arasında teknolojik olarak en gelişmiş ve alan taramasında verim sağlayan dedektördür. Uydu dedektörü hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız Conrad ile iletişime geçip merak ettiğiniz detaylar hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Telefon Whatsapp