Metal Arama Dedektörü

Son güncelleme tarihi: 21 Nisan 2022 14:08 Yazar: Conrad
Metal Arama Dedektörü

Dedektörler, sensör sistemlerini kullanarak çalışırlar. Sensörler ile elektromanyetik alandaki değişiklikleri algılarlar, bu algılanan değişiklik ile de yer altındaki maddelerin tespit edilmesini sağlar. Sensörlerin alan taramasındaki değişiklikleri tespit etmesi elektromanyetik dalgalar ile gerçekleşir. Her maddenin frekansı başkadır ve alan taraması yaparken cihaz tarafından elektromanyetik dalgalar gönderilir. Geri alınan frekanslarda farklı elektromanyetik dalga algılanırsa cihaz sinyal verir ve dedektör tespit edilmek istenilen maddeye göre uyarı verir. Define aramasının popülerliği arttıkça detaylı alan taraması yapacak dedektör ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Toprak altındaki değerli materyalleri doğru ve isabetli tespit etmek için türüne göre arama yapacak dedektörler ortaya çıkmıştır. Bu dedektörler altından bakıra kadar birçok değerli materyale göre alan taraması yapmaktadır. Metal arama dedektörü ile alan taraması yapmak etkin ve verimli bir yöntemdir ancak arama yapmadan önce arama dedektörleri hakkında detaylı bilgi edinmek gerekir. Metal arama dedektörlerinin kullanım alanları oldukça geniştir, o yüzden hedefinize göre modelleri değişmektedir.

 

Metal arama dedektörü, toprak altında gömülü bulunan farklı hedef türleri arasında ayrım yapabilir. Ayrım yaparak istenmeyen materyalleri göz ardı ederken, hedef maddeye göre arama yapacak şekilde ayarlanır. Aranan metal maddesi cihaz tarafından tespit edildiğinde cihazda akım indüklenmesi gerçekleşir. Bu sayede bobinler üzerinde algılanan akım ile sinyal oluşur. Metal arama dedektörlerinin birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Metal arama dedektörlerinin çeşitleri hassasiyetlerine, derinlik aramlarına, teknik özelliklerine ve arama maddelerine göre farklılaşır. En yaygın kullanılan metal arama dedektörü VLF (Çok Düşük Frekans) metal dedektörü türüdür. VLF dedektörleri en çok tercih edilen, yaygın kullanılan ve farklı materyalleri ayrıştırıp tespit etmede en etkili dedektör türlerinden biridir. Gelişmiş cihaz modelleri arasında en modern metal arama dedektörleri arasındadır. VLF dedektörleri, farklı zemin türlerinde aynı verimlilikte çalışan hassasiyeti yüksek dedektörlerdir. Özellikle bu metal dedektörler gümüş ve bakır definelerine karşı hassasiyeti yüksek cihazlardır. En iyi dedektör ise sizin ihtiyacınıza yönelik olan dedektördür. Çünkü birçok dedektör türü bulunur ama önemli olan sizin ihtiyacınıza yönelik hangisinin doğru cihaz olduğudur. Bu yüzden define için alan taraması yapmadan önce aranan define türüne göre hangi metal arama dedektörüne ihtiyacınız olduğu iyi belirlenmelidir. Sitemizde yer alan Conrad dedektör ürünlerini okuyarak sizin için en uygun metal arama dedektörünü bulabilirsiniz. Conrad metal arama ürünleri, en yaygın kullanılan, verimliliği yüksek metal arama dedektörleri türleridir.

 

Metal arama dedektörlerinin fiyatları ve kullanım alanları çok geniş aralığa sahiptir. Conrad sizlere verimliliği yüksek metal arama dedektörlerini ortalama fiyat ile sunar. Metal arama dedektörü alırken bilgi edinmeden cihaz almamaya dikkat ediniz. Metal arama dedektörünün derinlik algılaması, hassasiyeti, kullanıldığı zeminler ve isabetli alan taraması hakkında satıcılardan detaylı bilgi edinmek önemlidir.

Telefon Whatsapp