Hangi Dedektörü Almalıyım?

Son güncelleme tarihi: 5 Şubat 2023 20:10 Yazar: Conrad
Hangi Dedektörü Almalıyım?

İçindekiler:

Amacınıza uygun olan dedektörü seçmek oldukça önemlidir. Her bir dedektörün kendine göre avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. Dedektörlerin çalışma prensiplerini araştırmanız, sizi doğru ürün almaya götürecektir. Şuna da dikkat etmelisiniz ki her pahalı dedektör, iyi dedektör demek değildir. Dedektör almayı düşünen kişilerin, bu gerçeği unutmaması gerekir.

Metal dedektörü alma sürecindeki en zorlu kısımlardan biri, yeni başlayanlar ve bazen de deneyimli kullanıcılar için piyasadaki yüzlerce yeni model arasından seçim yapmaktır. Hobi ya da bir başka hitapla tekpara dedektörü grubundan bir model almayı planlıyorsanız doğru dedektör seçimi için bu hususları dikkate almalısınız. Özellikle almayı düşündüğünüz dedektör için ayırdığınız bütçeye yani para miktarınıza göre modeller bakmalısınız. Doğru dedektör seçimi yapmak ve satın almak için metal dedektörlerinde kullanılan farklı teknolojileri, teknik özellikleri, tasarımları ve arama başlıkları çeşitleri incelemeniz daha iyi olacaktır.

 

Dedektör Nedir?

Dedektör, yer altına gönderdiği sinyaller ile değerli olarak nitelendirilen maddeleri dalgalar şeklinde sinyallerden geri bildirim alan cihazlara denmektedir. Bu cihazlar genellikle toprak altına elektromanyetik sinyaller iletir ve bu sinyallerden gelen verileri kullanıcılarına bir değer olarak gösterir.

Çoğunlukla defineciler, yer altı araştırması yapan kişiler tarafından kullanılmaktadır. Dedektör türlerine göre arama amaçları da farklılık göstermektedir. Altın arayan bir kişi metal dedektörü kullanırken, farklı elementler için araştırma yapan kişi başka türlerde cihaz kullanmaktadır.

Dedektörler genellikle lilyum pil ve batarya ile çalışmaktadır. Metal dedektörleri elektronik bir yapıya sahiptir. Toprak altına gönderdiği sinyallerin geri dönüşü ile metal olup olmadığını tespit eder. Yüksek gerilime sahip olan ortamlarda bozularak yanlış sinyaller gösterebilirler. Bu nedenle yüksek gerilim hatlarının olduğu bölgelerde kullanılması önerilmemektedir. Arama derinliğine göre türler bulunmaktadır. Dedektör başlıkları büyüdükçe aram derinliği artmaktadır. Bazı dedektörler yalnızca metal olduğunu gösterirken, ayrışım özelliğine sahip olan dedektörlerde bulunmaktadır. Fiyatlarına ve markalarına göre kalitelerinde değişiklikler olabilir. Detaylı araştırmalar yaparken cihazların özelliklerine göre hava şartları, bölge ve arazi yapısı başarı sağlamak için oldukça önemlidir. Bazı dedektörler yağışlı ortamlarda çalışmazken, bazı dedektörler su altında dahi arama yapabilmektedir.

Telefon Whatsapp