El Dedektörü & Pointer Dedektör Nedir?

Son güncelleme tarihi: 2 Aralık 2022 11:23 Yazar: Conrad
El Dedektörü & Pointer Dedektör Nedir?

El dedektörleri kolay taşınan dedektörlere denilmektedir. Elde kolayca taşınan bu dedektörlerin çalışma prensibi metal dedektörler ile aynıdır. Dedektörler değerli metalleri ya da toprak altında kalmış değerli eşyaları tespit etmek için elektromanyetik alanı kullanırlar. El dedektörü de verici bobin sayesinde öncelikle elektromanyetik alan yaratır ve el dedektörü etrafındaki nesnelerin frekanslarını algılar. El dedektörü alıcısı sayesinde farklı frekanstaki nesnelerin varlığını tespit edebilir. Değerli metal, eşya, define gibi toprakaltında kalmış nesneler ise diğer nesnelerden farklı frekansa sahip oldukları için el dedektörü bu nesnelerde uyarı verir. Bu sayede el dedektörü değerli metallerin yerini tespit etmiş olur.

El dedektörleri pointer dedektörler olarak da bilinmektedir. Pointer işaretleyici, noktalayıcı, gösterici demektir. Pointer dedektörler de değerli metallerin yerini tespit ederken hedef gösterici rolündedirler. Pointer dedektör, metal dedektörler ile beraber kullanıldığında pratik ve etkili dedektörlerdir. Pointer dedektör olmadan toprakaltındaki değerli metallerin yeri tespit edilip toprak kazıldıktan sonra hala ebatı küçük olan metalleri toprağın içinde bulmak zordur. Bu yüzden de pointer dedektör kullanılarak işaretlemek gerekir. Pointer dedektör çıkarılan bu toprak zemine tutularak toprak içindeki küçük ebattaki değerli metalleri bulur. Bu sayede çıkarılan topraktaki hiçbir değerli metal pointer dedektör kullanarak gözden kaçmamış olur. Pointer dedektör kullanımı bu şekildeki kullanımlarda metal dedektörlere göre çok daha kolay ve pratik olmaktadır. Pointer dedektör olarak bilinen el dedektörlerinin taşıması ve kullanımı hafif olduğu için çok kolay olmaktadır. Bu şekildeki değerli küçük madenlerin tespitinde pointer dedektörler hiç yorucu olmadan tespit sağlamaktadır. El dedektörü olarak geçen pointer dedektörlerin fiyatları da her bütçeye hitap eden fiyatlar arasındadır. Pointer dedektörleri her bütçeye uygun, kullanımı kolay, pratik, kolay taşınan, günlerce kullanılabilir, etkili dedektörler olarak karşımıza çıkmaktadır. Pointer el dedektörü oldukça ekonomik, herkesin kullanabileceği dedektörlerdir.

Pointer dedektörlerin birçok modeli bulunmaktadır. Tek başlı ve çift başlı pointer dedektör modeller bulunmaktadır. Pointer el dedektörü alırken pointerın arama özelliklerine, hassasiyetine ve ek özelliklerine dikkat edebilirsiniz. Ancak dedektör sektöründe pointer yani el dedektörü alırken özellikle ürünün orijinal olmasına ve güvenilir bir firmadan alınmasına dikkat edilmelidir. Conrad dedektör sektöründeki yıllardır süren tecrübesi ve güvenilir ürünleri ile pointer dedektörlerinde de en güvenilir firmadır. Eğer siz de kolay ve pratik kullanım ihtiyacı için pointer el dedektörü arıyorsanız Conrad pointer dedektörlerini inceleyebilirsiniz. Pointer el dedektörleri hakkında daha detaylı bilgi almak için Conrad ile iletişime geçebilirsiniz.

Telefon Whatsapp