Define Nasıl Aranır?

Son güncelleme tarihi: 11 Mart 2022 00:35 Yazar: Conrad
Define Nasıl Aranır?

Öncelikle define araması yapmak isteyen kişiler yasal izin almaları gerektiğini unutmamalıdır. Define arayacak kişilerin, bulundukları yerin müze müdürlüğüne başvurarak yasal izin talep etmeleri gerekmektedir. Türkiye’de define araması ancak yasal izin kapsamında yapılabilmektedir. Define, toprak altında kalmış değerli maden, taşlar, kalıntılar ya da eserleri içermektedir. Toprak altında kalmış defineye yönelik tarama yapılırken, öncelikle define arayıcılığı hakkında bilgi edinilmesi önerilir. Toprak altında kalmış defineler için, kazma kürek gibi teknolojisiz arama araçlarından elektronik dedektör sistemlerine, alan tarama sistemlerine ve çubuk sistemlerine kadar geniş arama yelpazesi bulunmaktadır. Define araması, metal çubuklarla, 3D görüntüleme cihazları ile, altın dedektörüyle ve GPR radar cihazları ile aramalar yapılabilir. Gelişen teknoloji ile dedektörler de çeşitlenmiştir ve gelişmiştir. Son dönem teknolojileri ile beraber, dedektör cihazları daha hassas ve daha isabetli tarama yapar pozisyona gelmiştir. Dedektör cihazları ile define aramak hakkında fikir edinmek için profesyonel define arayıcılığı yapan kişilerden danışmanlık alabilirsiniz. Ayrıca, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü sayfalarından da define arama hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Define aramasına başlamadan önce arazi zemini ve koşulları hakkında bilgi edinilmelidir. Zemin koşulları kullandığınız cihazla uyumlu olmalıdır, eğer dedektörünüz zemin koşullarına uygun değilse alan taramanız başarılı olmayabilir. Define aramasında ne kadar genişlikte alan ne kadar derinlikte bir tarama ile aranacak tespit etmek gerekir ve define aramasında kullanılacak cihaz seçilirken bu bilgiler göz önünde bulundurulmalıdır. Define aramanızı uydu dedektörü ile, altın dedektörü ile, yer altı görüntüleme dedektörü ile, metal dedektörü ile ve arama çubukları ile yapabilirsiniz. Kullandığınız alan tarama cihazının verimliliği sizin de define arama sırasında verimliliğinizi artıracaktır. Geniş alan taramalarında gelişmiş dedektörler ile ayrıştırıcı şekilde hedefi tespit edebilir ve altın, gümüş, bakır gibi hedefe yönelik define araması yapabilirsiniz. Böylelikle define aramasında definenin kaç metre derinlikte bulunduğunu tespit edebilir ve isabetli şekilde ulaşabilirsiniz. Ayrıca, define araması sırasında fener, eldiven, pusula, kazık gibi alan taramasında ihtiyaç duyacağınız materyaller de bulunmaktadır. Bu materyallere sahip olmanız daha verimli define araması yapmanızı sağlar.

Define araması sitemizde yer alan dedektör cihazları ile yapılabilmekte olup, define arayıcılığında aradığınız değerli madene göre türleri değişiklik göstermektedir. Sitemizde yer alan ürünlerimiz son teknolojilere uyumlu olup birden fazla programlama özellikleri bulunmakta, hassas ve isabetli alan taraması sunmaktadırlar. Define ararken, isabetli alan taraması yapabilmek için sitemizde yer alan dedektör çeşitlerini inceleyebilirsiniz ve ürün özellikleri hakkında bilgi edinebilirsiniz. Özellikle dedektörün hangi zemin koşuluna uygun olduğu, 3 boyutlu görüntüleme yaparken hassasiyeti, hızlı ve isabetli hedef tanımlama yapabilmesi, hafif ve kullanışlı olması, sizler için dedektör seçiminizde bakmanız gereken unsurlar arasındadır. Bu unsurları göz önünde bulundurarak ve sitemizde yer alan dedektör türlerini inceleyerek define aramak için en doğru ve en uygun dedektörü belirleyebilirsiniz.

 

Telefon Whatsapp