Define Dedektörü Nedir?

Son güncelleme tarihi: 3 Şubat 2023 20:19 Yazar: Conrad
Define Dedektörü Nedir?

İçindekiler:

Sektörden sektöre farklı şekillerde kullanılan dedektörlerin birbirinden farklı çeşitleri bulunmaktadır. Kullanım alanlarına göre define, altın, teknik ve güvenlik olmak üzere birçok gruba ayrılırlar.

Sın zamanlarda altın arama faaliyetlerinin en gözde cihazlarından biri olan define dedektörü, kullanıcının kullanım amacına ve arama işleminin gerçekleştirileceği jeolojik yapıya göre tasarlanmaktadır. Define dedektörü, bakır ve altın metallerini algılayan, metal ayırma özelliğine sahip olan elektronik bir metal dedektör çeşididir. Yaygın olarak altın dedektörü adıyla da bilinen define dedektörü, define araması yapan kişilerin vazgeçilmezleri arasındadır.

Define dedektörü, kullanım alanına ve şekline göre VLF ve PI sistemleri olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Bu iki sistemde derin ve yüzeysel aramalarda sık sık tercih edilmektedir. Çalışma prensibi radyo frekansına dayanmaktadır. Bu dedektör üzerinde bulunan iki bobin, birbiri arasında etkileşime girerek veriler verir. Verici bobin toprağın altına radyo frekansı yollar ve eğer burada bir metal ile karşılaşırsa frekans metallerin oluşturduğu manyetik alana çarparak alıcı bobine döner. Buda ses ya da görüntüye dönüşerek uyarı verir.

 

Define Dedektörü Nasıl Kullanılır?

Define dedektörü kullanırken dikkat edilmesi gereken hususların başında kullanım amacını iyi belirlemek gelmektedir. Eğer belirlenen bölgede mayın tespit edilmek isteniyorsa, mayın tespiti yapacak olan dedektörün bir define dedektörü gibi derin metalleri algılaması beklenmemelidir. Bu nedenle dedektör kullanımında cihazın hitap özelliklerini iyi kavramak ve ona göre tercih yapmak gerekir.

Zemin ayarı bu özelliklerin en önemlisidir. Define dedektörü, define araması yapılacak olan bölgeye uygun olacak şekilde ayarlanmaktadır. Zemin ayarının yanı sıra yardımcı ayarlarda define dedektörünün doğru bir şekilde kullanılmasını sağlar. Ayrıca hassasiyet ayarı, dedektörün özelliklerine göre daha ayrıntılı aramalar yapmasını sağlar.

Define arayıcıları için define dedektörünün özelliklerini ve kullanımını bilmek kadar, iyi bir dedektör uzmanından da yardım almak önemlidir. Define dedektörleri ile geniş arazilerde ve daha derin noktalarda aramalar yapabilirsiniz. Toprak altında kalan cisim, zaman geçtikçe etrafında manyetik bir alan oluşturmaktadır. Define dedektörleri bu manyetik alanı tespit eder. Define dedektörleri, kalitesine, markasına ve özelliklerine göre değişiklik gösterebilir.

Telefon Whatsapp