Define Arama Çubukları İşe Yarıyor Mu?

Son güncelleme tarihi: 23 Mart 2022 11:10 Yazar: Conrad
Define Arama Çubukları İşe Yarıyor Mu?

Define aramaları son dönemlerde oldukça artmıştır. Toprak altında gömülü halde birçok değerli maden türü bulunmaktadır. Toprak altında uzun yıllar kalan nesnelerin, toprak altında kalma süreleri arttıkça toprak altında yaydıkları frekans da artmaktadır. Toprak altında kalan değerli madenleri bulmak için ise ya define arama cihazları ya da define arama çubukları kullanılmaktadır. Define arama çubuklarına sahip olmadan önce define arama çubuklarının kullanım alanını anlamak oldukça önemlidir. Define arama çubukları define arama cihazlarından farklı çalışır. Define arama çubukları daha geniş kullanım alanı için uygundur. Define arama çubukları, yanlarındaki manyetik ana kutusu ile beraber alındığında alan taramasında oldukça yararlıdır ve alan taraması tespitinde işe yaramaktadır. Ancak hedefe yönelik yer altı görüntüleme cihazları ile aynı amaca yönelik çalışmaz. Define arama çubukları, geniş alanlardaki alan taramasında su yataklarının, maden yataklarının ve boşluk alanların tespit edilmesini sağlar. Define arama çubukları, alan taramasını anten sayesinde tespit eder. Toprak altının çok derinindeki alan tarama define arama çubukları ile mümkündür.

Define arama çubukları, antenleri sayesinde elektromanyetik algılama yapar. Define arama çubuğu, antenleri sayesinde elektromanyetik dalgaların yönünü ve derinliğini tespit edebilir. Define arama çubukları genellikle geniş alan taramaları için işe yaramaktadır. Bu çubuklar ile 400- 500 metre genişliğinde alan taraması yaparak su yataklarını, mezarlıkları, tünel boşluklarını tespit etmek mümkün hale gelmiştir. Özellikle geniş alan taramalarında boşlukları tespit ederek isbetli alan taraması yapmak için de kullanılmaktadır. Ancak define arama çubukları her hava koşuluna uygun değildir. Define arama çubukları ile alan taraması yapmadan önce rüzgarlı hava olup olmadığını, hava koşullarının çubuklar için uygun olduğunu kontrol etmelisiniz. Rüzgarlı hava durumu, çubukların frekans alıcılarını etkilemektedir. Ama frekansı yüksek define arama çubukları her hava koşulu için uygundur. Define arama çubukları hem düz alanlarda hem de engebeli alanlarda kullanılabilir. Engebeli alanlarda kullanımı, alan taramasını kolaylaştırır ve ön tarama sağlar. Artık define aramalarında sadece define arama cihazları olan dedektörler kullanılmamaktadır. Define arama çubukları ile de geniş alan taraması için ön alan taraması yapılabilmektedir. İstediğinize ve hedef alan taramasına göre alacağınız define arama çubuğunu belirleyebilirsiniz. Define arama çubuğu alırken kaç metreye kadar tarama yapabildiği, hava ve arazi şartlarına uyumluluğu ve frekansı önemli etkenler arasındadır.

Define alan çubuklarını alırken orijinal ürün olmalarına dikkat etmeniz gerekmektedir. Dedektör cihazlarında olduğu gibi define arama çubuklarında da sahte ürünler satılabilmektedir. Tel parçalarını arama çubuğu olarak sahte ürün satışları yapılmaktadır. Bu yüzden define arama çubuklarını alırken alacağınız firmanın güvenilirliği önemlidir. Ayrıca, define arama çubuklarını alırken firmadan detaylı bilgi edinip amacınıza uygun olup olmadığını kontrol ediniz. Conrad sizlere orijinal, frekansı yüksek ve isabetli alan taraması yapmanız için uygun fiyatlı define arama çubukları sunar. Sitemizde bulunan cihazları inceleyebilir, bizlere ulaşarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Telefon Whatsapp