Dedektör ve Manyetik İndüksiyon

Son güncelleme tarihi: 2 Aralık 2022 11:30 Yazar: Conrad
Dedektör ve Manyetik İndüksiyon

Dedektör, toprakaltındaki değerli metallerin ya da eşyaların tespit edilmesini sağlayan cihazlardır. Dedektörler yüzyıllar boyunca toprakaltında, geniş arazilerde, kayalıklar içinde kalmış değerli metalleri ortaya çıkarmak için çok etkili cihazlardır. Dedektörler engebeli arazilerde, dağlık bölgelerde, sualtında, nehir kıyılarında birçok farklı ortamda kullanılabilen ve etkili çalışan cihazlardır. Kullanım alanı olarak çok geniş alanlara yayılan dedektörler için en çok merak edilen konular arasında dedektörlerin çalışma prensibi yer almaktadır. Dedektörlerin çalışma prensibi elektromanyetik alan kullanımına dayanmaktadır. Dedektörler elektromanyetik indüksiyon ile uyarı vererek tespit sağlarlar. Dedektörler gelişen teknoloji ile birçok özellik kazanmalarına rağmen hepsi elektromanyetik indüksiyon prensibi ile çalışırlar. Elektromanyetik indüksiyon Michael Faraday tarafından keşfedilmiştir. Elektromanyetik indüksiyon kısaca bir iletken üzerinde ortaya çıkan voltaj farkıdır yani potansiyel fark üretiminin yaşanmasıdır. Dedektörlerde değişen alanda alıcı farklı frekansı algıladığında elektromanyetik indüksiyon oluşur. Bu elektromanyetik indüksiyon sayesinde dedektör öter ve uyarı verir.

Dedektör ve manyetik indüksiyon ilişkisinde dedektör cihazının içerisinde yer alan bobin denilen alıcılar önemli yer tutmaktadır. Her nesnenin yaydığı bir frekans değeri vardır. Toprakaltında kalmış nesnelerin frekansı diğer nesnelerin yaydığı frekanslardan farklı aralıktadır. Dedektörler arazi taramalarında sabit tutularak ve kısa adımlarla ilerleyerek kullanılırlar. Bu esnada dedektör cihazı sabit frekans aralığını tararken toprakaltındaki değerli metale ya da defineye denk geldiğinde farklı frekansı alır. Algılanan farklı frekans alıcı üzerinde manyetik indüksiyon yaratır. Dedektörler, manyetik indüksiyon sayesinde uzun yıllar boyunca ulaşılmamış değerli madenlerin, eşyaların, materyallerin yerinin tespit edilmesini ve ulaşılmasını sağlar.

Dedektör alırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur alınan ürünün amaca uygun olmasıdır. Amaca uygun ve uyumlu olmayan dedektör cihazı sizin için etkili ve kullanışlı olmayacaktır. En iyi çalışan dedektör sizin amacınıza uygun ve uyumlu olan dedektördür. Size uygun olan model ve özellikleri belirlemek için alanda tecrübeli ve yetkin kişilere danışabilir, okumalar yapabilirsiniz. Diğer en önemli unsur ise dedektör cihazının orijinal ve güvenilir olmasıdır. Eğer siz de dedektör modelleri hakkında bilgi almak istiyorsanız Conrad ile iletişime geçerek dedektörler hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Güvenilir ve orijinal dedektörler modelleri için Conrad dedektör ürünlerini inceleyebilirsiniz.

Telefon Whatsapp