Dedektör Tamir Servisi

Son güncelleme tarihi: 3 Ocak 2023 12:48 Yazar: Conrad
Dedektör Tamir Servisi

Dedektör Tamir Servisi

Dedektör tamir edilirken her şeyden önce arızaya neyin sebep olduğu bilinmelidir. Oluşan arıza yanlış kullanım ya da kısa devre sonucu oluşmuş olabilir. Yanlış kullanımda en sık karşılaşılan sorunlardan biri, arama bobini olarak omaj değeri tutmayan farklı bobinler kullanılmasıdır. Düşük omaj değerlerine sahip olan bobinler mosfet sürücü transistorlerinden arızalara sahip olmaktadır. 

Define dedektörü tamiri yapılır iken cihaz ile bobinler arasındaki data kablosu kontrol edilmektedir. Bu kablo arama yaparken kıpırdama ve eğilip bükülmelere neden olmaktadır. Kablodaki kısa devrelere ve kopmalara sıklıkla rastlanmaktadır. Define dedektörü tamiri yapılırken de en sık karşılaşılan bir diğer arza türü de, dedektör çalışmasına rağmen algılama yapmamasıdır. Bu durum bobinden gelen sinyallerin yükseltilip mikro işlemciye uygun hale getirilmesini sağlayan op-amp entegre devrelerinde bir arıza olma ihtimalinden kaynaklanmaktadır. Dedektör tamiri alanında uzman kişiler tarafından gerçekleştirilmelidir. 

Dedektör Türleri

En çok kullanılan dedektör tipi düşük frekans osilatrlü detektördür. Bu dedektörde iki bobin bulunmaktadır. Bunlar alıcı ve verici bobinlerdir.

Darbe frekans dedektörü ise çoğunlukla hassas işlerde kullanılmaktadır. Tek bobini bulunmaktadır. Derinlik ölçüm aralığı oldukça geniştir. Tuzlu su ve mineralli topraklarda rahatlıkla kullanılabilir. 

El ile tutuşacak kadar küçük metal dedektörleri, dolaşım sistemi tarafından varlığı tespit edilen metal nesneleri lokalize etmek için genellikle güvenlik kontrol noktalarında kullanılmaktadır. Bazı dedektörler, yerdeki metal nesneler için bir kişi tarafından taşınmak üzere tasarlanmıştır. 

Bazı yer dedektörleri, çeşitli ortak metalleri birbirinden ayırmak için geri gönderilen alanları daha fazla analiz etmektedir. El ile taşınan metal dedektörleri kara mayınlarını araştırmak için uzun zaman kullanılmıştır. Bunun yanı sıra modern kara mayınları, bu önlemden kaçınmak için çoğunlukla plastikten üretilmektedir. Metal olmayan mayınları taramak için yeni teknolojiler ve yerden delici radarlar geliştirilmektedir. 

Manyetik görüntüleme portalı, oldukça yeni bir teknolojidir. Geleneksel metal dedektörleri gibi algılama alanını radyo frekansı elektromanyetik dalgaları ile aydınlatmaktadır. Bunun yanı sıra portal, etrafından halka şeklinde düzenlenmiş içeriye doğru bakan bir dizi küçük antenler barındırmaktadır. Bu antenlerin her biri sıranın en uzak tarafındaki antenlere iletmektedir. 

 

Telefon Whatsapp