Dedektör ile Yolculuk Yapılır mı?

Son güncelleme tarihi: 3 Nisan 2023 20:48 Yazar: Conrad
Dedektör ile Yolculuk Yapılır mı?

İçindekiler:

  1. Dedektör Kullanırken Bilinmesi Gerekenler

Dedektör kullanmak ya da dedektör taşımak yasak değildir. Satın almış olduğunuz dedektörü araba, vapur, tren ya da gemi ile istediğiniz yere taşıyabilirsiniz. Dedektörler, define aramalarında kullanılan cihazlardır. Dedektör ile yolculuk yapmak yasak değildir anca izin belgesi olmadan arama yapmak yasaktır. Bu durumun yasal yaptırımları bulunmaktadır. Define araması yapmak istiyorsanız ilk olarak bulunduğunuz bölgenin Müze Müdürlüğü’nden dilekçe ile yasal izin almanız gerekir.

Dedektör taşımak yasaldır ve suç sayılmamaktadır. Dedektör taşımanın herhangi bir yaptırımı bulunmamaktadır. Dedektörünüzü istediğiniz yerden başka bir yere rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Sahip olduğunuz dedektörünüzü isterseniz özel arabanız ile isterseniz otobüs ile istediğiniz yere götürebilirsiniz. Dedektör sahibi olmak içinde herhangi bir izin belgesi almanıza gerek yoktur.

 

Dedektör Kullanırken Bilinmesi Gerekenler

Bir metal dedektörünün frekansı, hedeflerin iyi tespit edilmesi için oldukça önemlidir. Çoğunlukla yüksek frekansta iletimler yapan tek bir frekans dedektörü, küçük hedefler için daha duyarlıdır. Düşük frekanslarda iletim yapan tek bir frekans dedektörü, büyük hedeflere daha fazla derinlik vermektedir.

Zemin dengesi dedektör kullanımında oldukça önemlidir. Bu denge, mineralli zeminde tespit derinliğini arttıran değişken bir ayardır. Zemin, ıslak deniz kumu gibi tuz ya da kırmızı toprak parçacıkları içerebilir. Bu tarz mineraller dedektörün iletim alanına bir hedefin verdiği benzer şekilde yanıt vermektedir. Gömülü bir hedefi, zeminin büyük kütlesi kolayca maskeleyebilir. Bu durumu düzeltmek için zemin dengesini ayarlamanız gerekir.

Hedef ayırt etme özelliği ise bir metal dedektörünün gömülü hedefleri iletken ya da demiz özelliğine göre tanımlamasını sağlar. Gömülü olan hedefi doğru bir şekilde tanımlayarak onu oradan çıkarmaya karar verebilir ya da onun değersiz bir madde olduğunu anlayarak aramaya devam edebilirsiniz.

Bunların yanı sıra dedektör kullanmaya başlamadan önce dedektörler ile ilgili araştırmalar yapmanız ve dedektör kullanımı ile ilgili eğitimler almanız daha kolay sonuç elde etmenizi sağlayacaktır. Dedektör kullanmak sanıldığı kadar zor bir iş değildir. Belirli bilgileri ve kullanım şekillerini öğrendikten sonra sizde kolaylıkla dedektör kullanabilir ve arazilerde aramalar yapabilecek duruma gelebilirsiniz.

Telefon Whatsapp