Dedektör Çalışma Sistemi

Son güncelleme tarihi: 3 Ocak 2023 12:27 Yazar: Conrad
Dedektör Çalışma Sistemi

Dedektörlerin Çalışma Sistemi Nasıldır?

Dedektörler radyo frekansı ile çalışmaktadır. Üzerinde bulunan bobinler, alıcı ve verici olarak görev yapmaktadır. Verici kısmında oluşturulan elektromanyetikler bir metale rastladığı zaman metal üzerinde bir akım oluşturur ve dedektör üzerindeki alıcı bobine akım gönderir. Elde edilen sinyal, bir yükselteç ile güçlendirilerek ses ve görüntülü olarak bildirime dönüşür. Güçlerine göre dedektörler 12 metreye kadar arama yapabilmektedir.

Dedekötürn başlık üzerindeki bobinleri konum olarak iyi ayarlanmalıdır. Hatalı üretim sonucunda bobinler birbirini algılayarak yanlış çalışmaya neden olabilir. Metalin cinsine ve boyutuna göre manyetik alanda değişik algılamalar yaşanabilir. Metalin yüzey kısmı ne kadar geniş ise bulma süresi o kadar kısalmaktadır. Toprak içerisindeki bazı mineraller, toprağın iletkenliğinin artmasına ve metallerin oksitlenip metallik özelliğinin azalmasına neden olmaktadır. Doğalgaz, su boru hatları ve elektrik kabloları dedektörün yanlış algılamasına neden olabilir.

Dedektör Ne İşe Yarar?

Define arama işi çok eski yıllardan beri insanların merak ettiği işlerden biridir. Çünkü toprak bir hazindir ve insan hayatı açısından oldukça önemlidir. Bize besin ve gıda sağlar. Eski yıllarda altın gibi madenler çok daha değerlidir ve belirli bir dönemde para yerine kullanılmıştır. Bu nedenle eski devletlerde, kabilelerde ve insanlarda bol miktarda altın ve benzeri değerli madenler bulunmaktaydı. Yaşanan savaşlarda bu değerli madenler çalınma ve kaybolma riskine karşılık olarak toprağa gömülmüş ve belirli simgeler ile haritalarda işaretlenmiştir. Ancak yaşanan savaşlarda terkedilen topraklara geri dönüş her zaman mümkün olmamıştır. Bu nedenle gömülen altınlar toprak altında kalmış ve işaretlenen haritalar günümüze kadar gelmiştir. 

Bu nedenle günümüzdeki birçok insan toprakta ve belirli bölgelerde altın olduğuna inanmaktadır. Bu düşüncedeki insanlar ciddi aramalar yapmaktadır. Günümüzde teknoloji oldukça ilerlemiş bir durumdadır. Define aramada teknolojiden oldukça faydalanmaktadır. Bu işlemdeki en önemli araçlardan biri dedektörlerdir. Dedektörler belirli bölgelerde toprak altı arama yaparken kullanılmaktadır. Belirli derinliklerdeki madenleri keşfetmeye yardım eden dedektörler, türüne özelliğine göre birçok çeşide ayrılmaktadır. Toprak altı arama dışında da birçok alanda kullanılan dedektörler, kullanıldığı alana göre farklı özelliklere ayrılmaktadır.

 

Telefon Whatsapp