Dedektör Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Son güncelleme tarihi: 4 Ekim 2022 11:49 Yazar: Conrad
Dedektör Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Dedektör yer altındaki değerli madenlerin ve eşyaların tespit edilmesini sağlayan cihazdır. Define aramak için kullanılan bu cihazların birçok modeli vardır. Define arayıcılarının en çok merak ettiği konulardan birisi dedektör alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğidir. Özellikle amatör olarak define arayıcılığı yapan kişiler tarafından daha dikkatli olunması gereken bir konudur. Dedektör alırken öncelikle ilk olarak dikkat edilmesi gereken unsur dedektör cihazının orijinal olup olmadığıdır. Dedektör alırken ucuz olsun diye alınan cihazlar dolandırıcılar tarafından satılan sahte cihazlar çıkabilmektedir. Bu yüzden dedektör cihazının orijinal olması için güvenilir bir firmadan alınmalıdır ve cihazın üretim kodu ya da seri numarası olup olmadığına bakılmalıdır. Ayrıca dedektör cihazının çok hafif olması da orijinal olmadığına dair şüphe yaratmalıdır. Bunun dışında dedektör alırken teknik özelliklerine dikkat edilmelidir. Dedektör alırken dikkat edilmesi gereken teknik özelliklerin başında cihazın kaç arama modu olduğu, taradığı derinlik ve alan miktarı, arazi uygunluğu, metal ayrım özelliği, ağırlığı ve taşıma kolaylığı özellikleri gelmektedir.

Öncelikle dedektör cihazının arama modlarının fazla olması, define ararken size hedefe yönelik tarama yapma imkanı sağlar. Bu yüzden cihazınızı alırken arama modlarının özelliklerini ve arama modlarının etkinliğini öğrenmeniz önemlidir. Hangi modu hangi durumlarda kullanmak gerektiğine dair define cihazı alırken bilgi edinmek gerekir. Ayrıca dedektör cihazlarının arama derinlikleri ve taradıkları alan genişlikleri de cihaz modeline göre değişmektedir. Tarama yapacağınız alanın derinliğine göre dedektör cihazınızı belirlemelisiniz. Aksi takdirde taradığınız alanda doğru tarama yapamayıp boşuna zaman ve para kaybetmiş olursunuz. Diğer önemli özelliklerden biri de dedektör cihazının arazi uygunluğudur. Alacağınız dedektörün engebeli ve zorlu araziler için dayanıklı ve uygun olduğuna dikkat etmelisiniz. Bunun dışında zorlu hava koşulları için de dedektör cihazının dayanıklığı önemlidir. Kimi zaman rüzgarlı havalarda yapılan taramalarda cihazınızın dayanıklılığı tarama yapmanızı kolaylaştırır ve hedefe yönelik isabetli tarama yapmanızı sağlar.

Dedektör alırken belki de dikkat etmeniz gereken en önemli unsur, dedektör cihazınızın metal ayrım yapma özelliğidir. Metal ayrımı özelliği olan dedektör cihazları, arama yaptığınız definenin cinsine göre özelleştirilmiş tarama yapabilen dedektörlerdir. Bu sayede örneğin sadece altın arıyorsanız sadece altın materyalini tarayan ve tespit eden bir dedektör cihazına sahip olabilirsiniz. Bu dedektörün tam isabetli ve daha doğru define tespiti yapmasını sağlar. Değersiz madenler dedektör tarafından tespit edilmez ve boşuna zaman kaybetmemiş olursunuz. Son olarak dedektör alırken dikkat etmeniz gereken özelliklerden biri ise dedektör cihazının ağırlığı ve kolay kullanılabilir olmasıdır. Çünkü define araması kimi zaman günlerce kimi zaman aylarca sürebilmektedir. Bu yüzden dedektör cihazının taşırken ve tarama yaparken yormaması ve kolay kullanılabilir olması gerekmektedir.

Tüm bu etkenlerin dışında dedektör cihazı alırken aldığınız firmaya danışarak arama yapmak istediğiniz alana uygun olan dedektör cihazını belirlemek için profesyonel destek alabilirsiniz. İyi dedektör pahalı dedektör değil, define aramanız için en uygun olan dedektördür. Conrad sizlere dedektör sektöründeki tecrübesi ile orijinal, arama frekansı yüksek ve isabetli alan taraması yapan, uygun fiyatlı dedektör cihazları sunmaktadır. Eğer uygun dedektör cihazını belirlemek istiyorsanız Conrad sitesinden dedektör cihazlarını inceleyebilir ve bizlere ulaşarak dedektör cihazları hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Telefon Whatsapp