Dedektör

Son güncelleme tarihi: 15 Şubat 2022 21:48 Yazar: Conrad
Dedektör

Dedektörler, içlerinde bulunan sensörler yardımı ile bulundukları ortamdaki değişiklikleri tespit ederler. Örneğin sıcaklık, elektrik akımı, manyetik alan, basınç gibi değişkenleri algılayarak bir farklılık olduğunu tanımlar. Dedektörlerdeki sensörler de bu farklılığı tanımlayarak ortamda bulunan ve alan taraması ile tespit edilen farklı bir maddeyi tanımlamış olur. Dedektörlerde madde tespiti, elektromanyetik dalgalar sayesinde gerçekleşir. Cihazların temel çalışma prensibi elektromanyetik dalga gönderme ve elektromanyetik dalgaların geri bildirimlerini gösterme üzerine kuruludur. Alan taraması yapılırken dedektörden yer altına sinyaller gönderilir ve yer altına gönderilen sinyallerin geri bildirimindeki elektromanyetik dalgalar sayesinde cihazda farklı değerler görünür. Dedektöre iletilen farklı elektromanyetik dalgalar ile bağlantılı olarak gösterilen değere göre değerli materyal için cihaz tarafından uyarı verilir. Dedektöre iletilen farklı elektromanyetik dalgalar cihazda sinyal sesine dönüşür ve dedektör aranan maddeye göre tespit uyarısı verir.

Dedektörlerin temel çalışma prensipleri aynı olsa dahi, birçok değişken etkilerinden dolayı kullanım amaçları ve etkinlikleri değişkenlik göstermektedir. Dedektörlerde başlıca önemli olan etkenlerden biri arama derinliğidir. Toprak altında çok uzun süre kalmış ve derinliği yüzeyden uzakta olan değerli taşları, madenleri ve kalıntıları bulmak için dedektörünüzün cinsi önemlidir. Aynı zamanda değerli taşların ve madenlerin ne kadar yer altında kaldığı, duruş şekli, cinsi ve kullanıcının profesyonelliği de derinliği ve dedektörün doğru kullanımını etkileyen faktörler arasındadır. Dedektörlerde derinlik kadar cihazın hassasiyeti, teknolojisi ve dayanıklılığı da önemli unsurlardandır. Cihazınızın hassasiyeti, alan taramalarında hedef odaklı doğru tanıma yapabilmesi için önemlidir ve alan taramasında materyallerin tespit edilememe durumunun önüne geçer. Aynı zamanda, dedektörünüzün doğru seçimi ve hassasiyeti alan taramasında zaman tasarrufu sağlar. Diğer önemli unsur ise dedektörünüzün dayanıklılığı ve kullanışlı olmasıdır. Dedektörün dayanıklı olması, hem zorlu arazi koşullarında hem de zorlu hava koşullarında uzun kullanım süresi garantisine sahip olmasını sağlar. Hafif ve kolay taşınabilir dedektörler de sizlere kullanışlı cihazlar sağlar ve kolaylıkla alan taramasını gerçekleştirmenizi mümkün kılar. 

Gelişen teknoloji ile her alanda olduğu gibi dedektör cihazların kullanım verimliliği de teknolojileri de gelişmiştir. Dedektörler sayesinde hem yer altındaki materyalleri tespit etmek mümkün iken, hem de özellikle bir cinsi ayırt etmek de mümkün hale gelmiştir. Dedektör cihazınız ile altın, gümüş, bronz materyallerinin ayrı ayrı tespit edebilirsiniz ve hedef materyale yönelik alan taraması gerçekleştirebilirsiniz. Dedektör alırken dedektörünüzün cinsini doğru belirlemeniz önemlidir. Özellikle dedektörün her zemin koşuluna uygun olması, 3 boyutlu görüntüleme yaparken hassasiyeti, hızlı ve isabetli hedef tanımlama yapabilmesi, hafif ve kullanışlı olması, alan taramalarınız için dedektör seçiminizde doğru seçimi yapabilmeniz için sizlere yardımcı olacaktır. Bu unsurları göz önünde bulundurarak ve sitemizde yer alan dedektör türlerini inceleyerek alan taramanız için en doğru ve en uygun dedektörü belirleyebilirsiniz. 

 

Telefon Whatsapp