Altın Dedektörü ve Metal Dedektör Farklı Mıdır?

Son güncelleme tarihi: 4 Ekim 2022 11:52 Yazar: Conrad
Altın Dedektörü ve Metal Dedektör Farklı Mıdır?

Dedektör cihazları sayesinde define arayıcılığında ileri seviyelere gelinmiş ve artık definecilik çok gelişmiştir. Bu gelişmelerin en önemli sebebi gelişen teknoloji ile beraber dedektör cihazlarının da gelişmiş olmasıdır. Dedektör cihazları artık yüksek teknoloji ile donatılmıştır ve birçok olanak sunmaktadır. Gelişen teknoloji ile beraber en dikkat çeken dedektör cihazı özellikleri yüksek arama frekansı ve metal ayrımı özelliğidir. Bu iki belirgin özellik sayesinde hedefinize daha kısa süre ve enerji harcayarak ulaşırsınız. Tam isabetli hedef belirleme sağlayan bu cihazlar, özellikle aranan definenin cinsi bilindiğinde çok önemli bir özellik haline gelmektedir. Altın ve metal dedektörleri de tam olarak bu noktada birbirinden ayrışmaktadır. Altın dedektörü ve metal dedektörü farklı arama özelliklerine sahip cihazlardır. Bu yüzden de iki dedektör cihazı birbirinden farklıdır.

Altın dedektörü, altın definesi ararken kullanılması gereken dedektör cihazlarıdır. Altın dedektörü yüksek frekanslı arama ve ayırt etme özelliği sayesinde toprağın derinliklerindeki altını tespit etmeye yarar. Altın dedektörü sadece altın materyaline reaksiyon verdiği için diğer değersiz madenlerde uyarı vermez. Bu sayede altın dedektörleri sadece hedefinize yönelik gelişmiş arama sağlarken yanlış tespit uyarılarını engellemiş olur. Ayrıca altın madeni eser miktarda ve kayalara bitişik olarak bulunabildiğinden altın dedektörleri oldukça önemlidir. Altın dedektörleri başka maddeler ile birleşmiş ve yıllarca toprak altında kalmış altını dahi tespit edebilme özelliğine sahiptir. Altın madeni ararken dedektör cihazları diğer madenler de altın frekansına yakın olduğu için sık yanlış uyarı verebilir. Altın dedektörleri ise ayırt edici özelliği ile altın maddesine karşı yüksek hassasiyete sahiptir. Bu sayede yanlış yerleri kazmaktan ve vakit kaybetmekten kurtulmuş olursunuz. Hem de diğer dedektörler tarafından hedef taramasında gözden kaçırılabilecek eser miktarda altın, altın dedektörü sayesinde tespit edilebilir.

Metal dedektörleri, altın dedektöründen farklıdır. Ancak çalışma prensipleri ve özellikleri birbirine benzemektedir. Metal dedektörleri de altın dedektörü gibi yüksek arama frekansına sahip cihazlardır. Ancak altın dedektörü özellikle altın madenine karşı hassasiyet gösterirken metal dedektörü daha geniş hedefe yönelik çalışmaktadır. Metal dedektörü ile birçok materyale yönelik define taraması yapabilirsiniz. Metal dedektörü sayesinde birçok define araması yürütebilirsiniz. Define arama hedefinize uygun olarak altın dışında gümüş, mücevher, değerli taşlar, para ve diğer kalıntıları metal dedektörü ile arayabilirsiniz. Metal dedektörleri tüm bu materyallere yönelik hedef belirleme için uyarı verir. Ancak özellikle doğal altını tespit etmek için altın dedektörü daha fazla hassasiyete sahiptir.

Hem altın hem metal dedektörleri yüksek teknoloji sahip, geniş arama frekanslarına ve isabetli hedef belirleme özelliklerine sahip cihazlardır. İki cihaz arasındaki belirgin fark amacınıza uygun olup olmadığıdır. İki dedektör cihazı arasında tercih yaparken arama hedefinizi ve definenizi göz önünde bulundurmalısınız. En iyi dedektör amacınıza uygun olan dedektör cihazıdır. Altın ve metal dedektör çeşitleri için Conrad ürünlerini inceleyebilirsiniz. Ayrıca altın ve metal dedektörleri hakkında daha fazla bilgi almak ve sizin için uygun olan dedektör çeşidini belirlemek için Conrad ile iletişime geçerek dedektör cihazları hakkında ekibimizden daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Telefon Whatsapp