Altın Bulma Makinesi

Son güncelleme tarihi: 9 Mart 2023 17:15 Yazar: Conrad
Altın Bulma Makinesi

İçindekiler:

Sektörden sektöre kullanım şekillerinde değişiklik gösteren dedektörlerin birden farklı çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan biride altın detektörüdür. Bu dedektör defineciler arasında altın bulma makinesi olarak da bilinmektedir.

Her geçen gün altın arama işlemlerinin gözdesi haline gelen altın dedektörü, kullanıcı kişinin hedefine ve arama yapılan alanın jeolojik yapısına göre değişiklik göstermektedir. Altın dedektörü, bakır ve altın metallerini algılayabilen, metal ayırma özelliğine sahip olan bir elektronik dedektördür.

 

Altın Dedektörü Kullanımı ve Özellikleri

Altın dedektörü kullanırken dikkat edilmesi gereken hususların başında cihazın kullanım amacını iyi belirlemek gelmektedir. Eğer bölgede mayın tespit edilmek isteniyor ise mayın tespitini yapacak olan dedektörün bir altın dedektörü gibi derin metalleri algılaması beklenmemelidir. Bu sebeple metal dedektörü kullanımında cihazın özelliklerini iyi kavramak ve ona göre tercih yapmak gerekir.

Zemin ayarı bu özelliklerin başında gelmektedir. Altın dedektörü, define araması yapılacak olan bölgeye uygun bir şekilde ayarlanmalıdır. Zemin ayarının yanı sıra yardımcı ayarlarında altın dedektörünün doğru kullanılmasını sağlar. Ayrıca hassasiyet dengesi, dedektörün cinsine ve özelliklerine göre ayarlanırsa daha ayrıntılı aramalar yapılmasını sağlar.

Altın dedektörü genellikle askeri alanda mayın taraması yapılırken, konser ya da miting gibi açık hava alanlarının girişlerinde ve havaalanı gibi binaların girişlerinde üst araması için kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra arkeolojik kazılarda da altın dedektöründen faydalanılmaktadır.

Altın dedektörü, gelişmiş bir metal detektörüdür. Bu dedektörün çalışma prensibi, radyo frekanslarına dayanmaktadır. Dedektör üzerinde bulunan alıcı ve verici bobinlerin birbiri arasında etkileşime girmesi veri alınmasını sağlar. Verici olan bobin, toprağın altına radyo frekansı yollar. Toprak altında bir metal var ise yollanan bu frekans, metalin oluşturduğu manyetik alana çarparak alıcı bobine geri gelmektedir. Geri gelen frekans, ses ve görüntüye dönüşerek cihazın uyarı vermesini sağlamaktadır.

Bu cihazlar, geniş arazilerde ve daha derin yerlerde arama yapılmasına yaramaktadır. Toprak altında bulunan metaller, belirli bir zaman sonra etrafına manyetik bir alan oluşturmaktadır. Alan tarama cihazları, bu manyetik alanı tespit etmektedir. Ancak kesin bir bilgi için mutlaka bir metal dedektörünün kullanılması gerekir.   

Telefon Whatsapp