Altın Arama Çubukları Nasıl Kullanılır?

Son güncelleme tarihi: 25 May 2022 10:21 Yazar: Conrad
Altın Arama Çubukları Nasıl Kullanılır?

Define ararken yaygın olarak yer altı görüntüleme cihazları olarak dedektörler kullanılmaktadır. Dedektörlerin etkinliği ve verimliliği oldukça başarılıdır ve çeşitli zeminler için alan taramalarında kullanılmaktadır. Ancak son dönemler de yeni alternatifler de yaygın olarak alan tarama çalışmalarında tercih edilmektedir. Özellikle define arama çubukları kullanım kolaylığı ve verimliliği ile define aramalarında oldukça popüler hale gelmiştir. Define arama çubukları, toprak altında uzun yıllar boyunca kalmış değerli madenleri bulmak için oldukça işe yarardır. Definecilik yaparken geniş çaplı sürdürülen arazi taramalarında verim sağlamaktadır. Altın arama çubukları, dedektörlerden farklı olarak daha geniş çaplı olan alan taramalarında daha uyumludur ve L şeklinde çubuklardır. Altın arama çubukları son dönemde hem profesyonel olarak hem amatör olarak altın aramalarında yaygın olarak kullanılmaktadır.

 

Define arama çubuklarının çalışma prensibi antenlerden alınan elektromanyetik dalgalara dayanmaktadır. Altın arama çubukları da toprak altında kalan madeni ayrıştırıcı özelliği ile daha detaylı algılama sağlar. Altın madenine yönelik altın arama çubukları, antenleri sayesinde altın maddesinin elektromanyetik dalgalarının yönünü ve derinliğini tespit edebilir. Altın arama çubukları, genellikle 400- 500 metre mesafe genişliğinde arama yapabilmektedir. L şeklindeki altın arama çubukları iki çubuktan oluşur ve iki çubuk karşılıklı olarak iki elde tutulur. Çubuktan yayılan frekans sayesinde altına çarpan dalgalar çubuklara çarparak uyarı verir. Altın arama çubuklarının kullanımı oldukça kolaydır. Amatör define arayıcıları tarafından da rahatlıkla kullanılabilmektedir. Ancak altın arama çubuklarını kullanırken cihazınızın kaliteli olması size isabetli define araması sağlayacaktır. O yüzden altın arama çubuklarını satın alırken aldığınız yerin güvenilir olması oldukça önemlidir. Sizlere iki metal çubuğu orijinal ürün diye satabilirler. Bu yüzden altın arama çubuğunu aldığınız yerin orijinalliği, müşteri memnuniyeti, kalitesi ve güvenilirliğine dikkat etmelisiniz.

 

Define arama çubukları ile alan taraması yapmadan önce hava durumunun kontrolünü sağlamanız gerekmektedir. Rüzgarlı havalar altın arama çubuklarının alıcılarını etkilemektedir. Ancak kaliteli ve yüksek frekanslı altın arama çubukları ile bu problem yaşanmamaktadır. Altın arama çubukları her zemin yapısında ve zorlu engebeli alanlarda kolaylıkla kullanılmaktadır. Alan taramasındaki hedefinize göre istediğiniz altın arama çubuğunu belirlerken kaç metreye kadar tarama yapabildiği, hava ve arazi şartlarına uyumluluğu ve frekansını göz önünde bulundurmalısınız. Altın arama çubuklarının fiyatları bu özelliklere göre ve kalitesine göre değişiklik göstermektedir. Altın arama çubuklarının kalitesi alan taramasında hedefe ulaşmanız için verimliliğinizi artıracak ve sizi isabetli hedefe ulaştıracaktır.

 

Altın arama çubukları için satın almadan önce detaylı bilgi edinip alan taramasındaki amacınıza uygun olup olmadığını kontrol ediniz. Conrad sizlere definecilik alanındaki tecrübesi ile orijinal, frekansı yüksek ve isabetli alan taraması yapmanız için uygun fiyatlı altın arama çubukları sunar. Sitemizde bulunan altın arama çubuklarını inceleyebilir ve bizlere ulaşarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Telefon Whatsapp