Alan Tarama Kullanırken Yapılan Hatalar

Son güncelleme tarihi: 28 Temmuz 2022 17:18 Yazar: Conrad
Alan Tarama Kullanırken Yapılan Hatalar

Alan tarama cihazları son dönemlerde definecilik alanında oldukça yaygın olarak kullanılan yer altı görüntüleme cihazlarıdır. Alan tarama cihazları daha çok geniş alan taramaları için uygundur. Bu cihazlar, geniş alanlarda bulunan su yataklarının, maden yataklarının ve boşlukların bulunması için işe yarayan cihazlardır. Alan tarama cihazlarının etkinliği ve verimliliği kullanımına bağlıdır. Doğru kullanıldığı takdirde oldukça verimliliği yüksek cihazlardır. Alan tarama cihazlarını kullanırken dikkat edilmesi gereken unsurlar bulunmaktadır. Çünkü bu cihazlar kullanılırken yapılan hatalar cihazların doğru çalışmasını etkilemektedir. Yapılan hataların başında gelen ve kullanımı en çok etkileyen unsur çubukların tutulma şeklidir. Çubukları tutarken çok aşağıda ve çok yukarıda olmamasına dikkat edilmelidir. Çubukların elde yanlış tutulma şekli, alan tarama cihazın doğru ve verimli çalışmamasına sebep olur. Ayrıca iki çubuğun birbirine belli mesafe uzaklıkta tutulması gerekmektedir. Eğer birbirine çok yakın tutulursa antenlerin alıcıları doğru çalışmaz ve alan taramasını isabetli şekilde yapamazsınız. Çubukları kendinize doğru çok çekmeden, birbirine paralel şekilde ve hafif eğimli olacak şekilde tutmanız gerekmektedir.

Alan taraması yaparken diğer bir hata ise taranan arazinin uyumlu olup olmamasıdır. Örneğin alan tarama cihazı kullanırken ev gibi kapalı alan olmaması gerekmektedir. Çünkü ev tarzı yerlerde hem yapı taşlarında bulunan demirler hem de ev içerisindeki metaller cihazın frekansını etkiler. Cihaz doğru alan taraması yapamaz ve verimliliği düşer. Alan tarama cihazını kullanılırken yapılan hatalardan biri de aşırı rüzgarlı havalarda alan taraması yapmaktır. Alan tarama çubukları her hava koşulunda verimli çalışmaz. Rüzgarlı hava durumu, alan tarama çubuklarının frekans alıcılarını etkilemektedir. Alan tarama cihazlarını kullanmadan önce rüzgarlı hava olup olmadığını, hava koşullarının çubuklar için uygun olduğunu kontrol etmelisiniz. Ayrıca alan tarama cihazlarının çok fazla çeşidi bulunmaktadır. Her çeşit ve her ürün tüm alan taramalarına uygun değildir. Hatalardan biri de aradığınız özellikte ürün almamaktır. Satış yapmak için size aramanıza uygun olmayan özelliklere sahip alan tarama cihazı satılabilir. Bu yüzden alan tarama cihazı almadan önce detaylı bilgi edinip amacınıza uygun olup olmadığını öğrenmeniz gerekmektedir. Alan tarama cihazları kullanırken yapılan hatalardan bir diğeri ise sahte ürün almaktır. Dolandırıcılar tarafından tel parçaları alan tarama çubuğu olarak satılmaktadır. O yüzden aldığınız yerin kurumsal firma olması, müşteri memnuniyeti, definecilik alanındaki tecrübesi ve güvenilir olması oldukça önemlidir. Tüm bu unsurlara dikkat ettiğiniz koşulda alan tarama çubuklarını etkin ve verimli şekilde kullanabilirsiniz.

Conrad, çok çeşitli ürünleri ile sizlere orijinal, frekansı yüksek ve isabetli alan taraması yapmanız için uygun fiyatlı alan tarama çubukları sunar. Sitemizde bulunan cihazları inceleyebilir, bizlere ulaşarak detaylı bilgi alabilirsiniz. Profesyonel ekibimizden detaylı bilgi edinip alacağınız alan tarama çubuğunun amacınıza uygun olup olmadığını kontrol ediniz.

 

Telefon Whatsapp