Alan Tarama Çubukları İşe Yarar Mı?

Son güncelleme tarihi: 22 Haziran 2022 11:25 Yazar: Conrad
Alan Tarama Çubukları İşe Yarar Mı?

Alan tarama çubukları, toprak altında yıllarca kalmış değerli madenleri ve eşyaları bulmak için kullanılan define araçlarından biridir. Dedektör cihazlarının yanı sıra alan tarama çubukları da son dönemlerde yaygın kullanılmaya başlanmıştır. Aslında uzun yıllardır definecilik sektöründe kullanılmaktadır ancak yaygınlığı zamanla artmıştır. Alan tarama çubukları özellikle kullanım kolaylığından dolayı tercih edilmektedir. Çubuklar, hem profesyonel olarak hem de alanda yeni olan insanlar için amatör olarak rahatlıkla kullanılabilmektedir. Ayrıca hafifliği ve her zemine uygun olması ile de kullanım kolaylığı sağlamaktadır. En çok engebeli araziler define arayıcılarını zorlamaktadır. Bu problem alan tarama çubukları ile ortadan kalkmış durumdadır. Alan tarama çubukları iki çubuk şeklinde satılmaktadır ve geniş çaplı arazi taraması sağlamaktadır. Düz arazilerde, mezarlıklarda, su yataklarında ve boşluk tespit etmede alan tarama çubukları kullanılır. Alan tarama çubukları, antenleri sayesinde yaydığı frekans sayesinde toprak altında kalmış madenleri ve boşlukları tespit etmektedir. Elektromanyetik dalgalar çarptığı cisimden sonra farklı frekans ile alıcılara ulaşır ve anten uyarı verir. Alan tarama çubuklarının kullanımında ise dikkat edilmesi gereken birkaç unsur vardır.

Alan tarama çubukları, alan taramalarında etkin ve verimli cihazlardır. Alan taramalarında başlıca işe yarayan cihazlar arasındadır. İşe yaraması için ise birkaç nokta vardır. Bu unsurlar alan tarama çubuklarının verimliliğini etkilemektedir. Bunlardan birincisi özellikle alan tarama çubuğunun orijinal ürün olup olmadığıdır. Dedektör cihazları gibi altın arama çubuklarında da sahte ürünler bulunmaktadır ve telden yapılmış sahte çubuklar orijinal ürün olarak satılmaktadır. Bu durumun önüne geçmek ise mümkündür. Alan tarama çubuklarını alacağınız yerin güvenilirliği ve ürün barkodları ile orijinal ürün temin edebilirsiniz. Ucuz ve sahte ürünler ile zarar etmek yerine, uygun fiyatlı orijinal alan tarama çubukları ile hedefinize yönelik alan taramaları yapabilirsiniz. Sahte alan tarama çubukları işe yaramaz iken alan tarama çubukları verimliliği ile ayırt edilmektedir.

Alan tarama çubuklarının verimliliğini etkileyen diğer unsur ise frekans aralığıdır. Alan tarama çubukları ne kadar yüksek frekansa sahip ise alan taramasındaki etkinliği de o kadar artmaktadır. Alan tarama çubukları alırken kaç metre genişliğinde ne kadar yüksek frekansta çalıştığı dikkat etmeniz gereken unsurlar arasındadır. Bu sayede isabetli alan taraması yapma olasılığınız artar. Alan tarama çubukları özellikle geniş alan taramaları için işe yaramaktadır ve tercih edilmektedir. Alan tarama çubukları ile 400- 500 metre genişliğinde arazi taramaları yapabilirsiniz.

Alan tarama çubukları için satın almadan önce detaylı bilgi edinip alan taramasındaki amacınıza uygun olup olmadığını kontrol ediniz. Conrad sizlere definecilik alanındaki tecrübesi ile orijinal, frekansı yüksek ve isabetli alan taraması yapmanız için uygun fiyatlı alan tarama çubukları sunar. Sitemizde bulunan alan tarama çubuklarını inceleyebilir ve bizlere ulaşarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Telefon Whatsapp