Alan Tarama

Son güncelleme tarihi: 1 Şubat 2022 21:48 Yazar: Conrad
Alan Tarama

Alan taraması, arazilerde su yataklarında veya toprak altında yapılan taramaları ifade etmek için kullanılır. Alan taraması definecilik alanında oldukça önemlidir. Engebeli arazilerde dedektörler ile alan taraması yaparken günlerce süren alan taramaları olabiliyor. Dedektörler ile alan taramasının doğru ve hedefe yönelik isabetli yapılması verimlilik açısından oldukça önemlidir. Alan taraması yaparken kullandığınız dedektörü doğru seçmeniz ve kullanımını biliyor olmanız alan taramasının doğru yapılmasını etkileyecektir. Gelişen teknoloji ile alan taraması yaparken dedektörler, toprak altında kalan maddelerin tespit edilmesinde yüksek teknolojiyi kullanırlar. Dedektör türlerine göre kullanım alanları ve tespit mesafeleri değişiklik göstermektedir. Geniş alan taramalarında gelişmiş dedektörler ile ayrıştırıcı şekilde hedefi tespit edebilir ve tek bir madde türünü (altın, gümüş, bakır vb.) tanımlamayı kullanabilirsiniz. Böylelikle hem maddenin hangi yönde olduğunu hem de toprak altında kaç metre derinlikte bulunduğunu tespit edebilir ve isabetli şekilde ulaşabilirsiniz.

Alan taraması yaparken dedektörlerin elektromanyetik görüntüleme özellikleri kullanılır. Alan taraması yapılırken dedektörden toprak altına sinyaller gönderilir ve toprak altına gönderilen sinyallerin geri bildirimindeki elektromanyetik dalgalar sayesinde cihazda farklı değerler görünür. Dedektöre iletilen farklı frekanstaki dalgalar ile aranan değerli materyal için cihaz tarafından uyarı verilmiş olur. Alan tarama cihazlarının kalitesi ve verimliliği, aranan maddelerin gözden kaçırılmaması ve aranan alanın tekrar tekrar alan taramasında tutulmaması için önem taşımaktadır. Dar bir alanda alan taraması yapılabileceği gibi, geniş bir alanda yapılan arama faaliyetlerinde cihazınızın duyarlılığı daha da önem kazanmaktadır. Değerli maden yataklarının, değerli taşların, su ya da boşlukların ayrı ayrı tespit edilmesi önem kazanır.

Alan taraması yaparken, alan tarama antenini veya alan tarama cihazını doğru seçmeniz gerekmektedir. Alan taramanız için dedektör seçiminizde şu unsurlara dikkat edebilirsiniz. Alan tarama cihazlarında başlıca önemli olan etkenlerden biri arama derinliği özelliğidir. Toprak altında kalmış değerli taşları, madenleri ve kalıntıları bulmak için dedektörünüzün cinsi önemlidir. Aynı zamanda bu değerli taşların ve madenlerin ne kadar yer altında kaldığı ve ne kadar derinlikte olduğu dedektörün özelliğine göre tespit edilebilmektedir. Dedektörlerde derinlik kadar cihazın hassasiyeti, teknolojisi ve dayanıklılığı da önemli unsurlardandır. Alan tarama cihazının hassasiyeti, alan taramalarında hedef odaklı doğru tanıma yapılabilmesi için en önemli unsurdur. Diğer dikkat edilmesi gereken önemli unsur ise alan tarama cihazının dayanıklılığı, kolay taşınabilir olması, ağırlığı ve kullanışlı olmasıdır. Alan tarama cihazının dayanıklı olması, hem zorlu arazi koşullarında hem de uzun alan taramalarında daha uzun ömürlü cihaza sahip olmanızı sağlar. Hafif, kullanışlı ve kolay taşınabilir alan tarama cihazları ise sizlere daha kolay ve daha keyifli alan taraması sağlar. Bu unsurları göz önünde bulundurarak ve sitemizde yer alan dedektör türlerini inceleyerek alan taramanız için en doğru ve en uygun alan tarama cihazını belirleyebilirsiniz.

Telefon Whatsapp